Blogg

Vårblommans blogg

Titta så mycket kul vi har hittat på!

Besök på Ljungbydagarna!

Vi åker iväg för att titta på uppträdet i stora tältet, under Ljungbydagarna. Alla fick ansiktsmålning. På bussen. Spännande. Spelar och sjunger.

Bad i Dammen!

Vi njuter av det fina vädret! Leker och badar vid/i dammen, som ligger ett stenkast från förskolan. Leker i sanden. Hoppsan! Se upp! Kanonkula. Såå glad. Byggt ett vattenfall.

Midsommarfirande!

Vi firar midsommar på Vårblomman. Nu är midsommarstången färdigklädd och alla samlas för dans. Raketen! ”Farmors lilla kråka”… Lunch. Vad som bjuds. Tjo!
MAJ

Förskolans Dag!

Vi åker på bussresa, tillbringar förskolans dag i Markaryds Älgsafari! Fruktdags, efter vi kommit fram. Matar Molly. Klapp, fina älgen! Nytillskott i parken. Lunch, med egen matsäck. Wow! Fin bisonoxe. Klappar getterna. ”Älgansikte” i trädet. Glass, innan hemfärd till förs

Övernattning för fritidsbarnen!

Onsdagen till skärtorsdagen blir det årlig övernattning för fritidsbarnen. Spelar kort. ”Vem vinner?” Filmmys! Läggdags, eller!? Frukost… smakar bra efter en god natts sömn.

Påskfest!

Vi firar påsk på Vårblomman! Hela ”gänget”. Ute och önskar grannar Glad Påsk. Äggjakt med ledtrådar på hemvägen. Påskharen har lämnat instruktioner. En liten påskkärring… och en glad. Till fikat blir det morotskaka.

Planterar på Förskolan!

Våren är här och det är dags att plantera. Först fyller vi krukorna med jord… alla hjälper till. Potatis… och Svartöga ska det bli. 4 frö i varje kruka… och lite såjord på toppen.

Rocka Sockorna!

Vi rockar sockorna. Vi pratar om varför man bär olika sockor och sjunger Rocka Sockorna-sången.
MAR

Sportlov!

Vi gör utflykter under sportlovet. Var på Buslandet i Lagan och en tur till Ikea blev det också. Skickar bollar… till dem där uppe. En korv för att ”ladda batterierna”. På Ikea för att köpa in lite nya saker till förskolan. Snabbfika hinner vi med!