Blogg

Vårblommans blogg

Titta så mycket kul vi har hittat på!

Övernattning för fritidsbarnen!

Onsdagen till skärtorsdagen blir det årlig övernattning för fritidsbarnen. Spelar kort. ”Vem vinner?” Filmmys! Läggdags, eller!? Frukost… smakar bra efter en god natts sömn.

Påskfest!

Vi firar påsk på Vårblomman! Hela ”gänget”. Ute och önskar grannar Glad Påsk. Äggjakt med ledtrådar på hemvägen. Påskharen har lämnat instruktioner. En liten påskkärring… och en glad. Till fikat blir det morotskaka.

Planterar på Förskolan!

Våren är här och det är dags att plantera. Först fyller vi krukorna med jord… alla hjälper till. Potatis… och Svartöga ska det bli. 4 frö i varje kruka… och lite såjord på toppen.

Rocka Sockorna!

Vi rockar sockorna. Vi pratar om varför man bär olika sockor och sjunger Rocka Sockorna-sången.
MAR

Sportlov!

Vi gör utflykter under sportlovet. Var på Buslandet i Lagan och en tur till Ikea blev det också. Skickar bollar… till dem där uppe. En korv för att ”ladda batterierna”. På Ikea för att köpa in lite nya saker till förskolan. Snabbfika hinner vi med!

Mat och Lek på Gården!

Vi lagar mat ute vid eldstaden  och äter i vindskyddet. Lek i snön. Gungar lite. Lunch. Gott! Korv med mos. Full fart i rutschkanan.

Marmorering!

Vi pysslar, med marmoreringsfärg. Färgen i vattenbad. Alla redo. Cool! Gör en fotoram m.m.

Julfest!

Julfest med jullunch och besök av tomten! Tomtemor och tomtefar. Dans runt granen, med dragspelsmusik. Julklappsutdelning. Spänd förväntan! Fina! En liten ”julklapp”. Jullunch.
Klicka för att läsa vidare→

Besök i Annerstads Kyrka!

Vi besöker kyrkan och pratar om krubban. Sjunger tillsammans. Krubban. Pratar om de olika figurerna, Josef, Maria och Jesusbarnet m.fl. Fika i Lillkyrkan.