Blogg

Vårblommans blogg

Titta så mycket kul vi har hittat på!

MAR

Sportlov!

Vi gör utflykter under sportlovet. Var på Buslandet i Lagan och en tur till Ikea blev det också. Skickar bollar… till dem där uppe. En korv för att ”ladda batterierna”. På Ikea för att köpa in lite nya saker till förskolan. Snabbfika hinner vi med!

Mat och Lek på Gården!

Vi lagar mat ute vid eldstaden  och äter i vindskyddet. Lek i snön. Gungar lite. Lunch. Gott! Korv med mos. Full fart i rutschkanan.

Marmorering!

Vi pysslar, med marmoreringsfärg. Färgen i vattenbad. Alla redo. Cool! Gör en fotoram m.m.

Julfest!

Julfest med jullunch och besök av tomten! Tomtemor och tomtefar. Dans runt granen, med dragspelsmusik. Julklappsutdelning. Spänd förväntan! Fina! En liten ”julklapp”. Jullunch.
Klicka för att läsa vidare→

Besök i Annerstads Kyrka!

Vi besöker kyrkan och pratar om krubban. Sjunger tillsammans. Krubban. Pratar om de olika figurerna, Josef, Maria och Jesusbarnet m.fl. Fika i Lillkyrkan.

Mat från Lidhult!

Rudolf med chaufför levererar maten till oss. De kommer från Ica Nära Lidhult. Mycket uppskattat av både stora och små!

Lekoseum!

Vi åker buss till Lekoseum i Osby, heldag med massa skoj! Leker med tåg… tittar i montrar fyllda med leksaker. I ”kojan”… haha. Finns massvis med Barbie. Jättefin tomteverkstad också.

Maskerad!

Under höstlovet har vi maskerad. Buuu! Lunch! Bananspöken och clementinpumpor serveras efter maten.

Ugglor!

Vi gör ett träd, fullt med ugglor! Både fritidsbarnen och förskolebarnen hjälps åt. Först tillverkas trädet… sedan ugglorna. Såhär fint blev det!